Małe kotleciki, albo zwyczajne pulpety na bazie czerwonej fasoli. Idealne jako zamiennik mięsa, a tak samo sycące! 
 

składniki: 
-5 ugotowanych ziemniaków z wczoraj
-puszka czerwonej fasoli
-kostka twarogu,
-3 jajka,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- bułka tarta do obtoczenia
-szczypta ostrej papryki.
przyrządzanie:
- Fasolę odsączyć z zalewy, ziemniaki ubić na puree
- Wszystkie składniki połączyć razem w jednej misce
- Wyrabiać ręcznie lub przy użyciu blendera
- Sprawdzić czy jest odpowiednio doprawiona, jeśli nie dodać soli, pieprzu
- Ręką formować małe pulpety lub kotleciki
- Jajko rozbełtać
- Panierować w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.
- Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
- Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać z ulubionym sosem lub solo
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














