Puszyste racuchy z bananami i kardamonem. Przepyszne na obiad. Każde dziecko je pokocha! Można serwować z lodami.

składniki:
- 130 g mąki
- 150 ml mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- olej do smażenia lub olej kokosowy jeśli używacie
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki kardamonu
- 2 banany
przyrządzanie:
- Mąkę przesiej z proszkiem, kardamonem i cukrem.
- Dodaj mleko, jajko i cynamon. Całość zmiksuj.
- Następnie pokrój banany na większe plasterki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
- Na roztopionym maśle smaż racuszki na złoty kolor.
- Smaż na małym ogniu kilka minut z każdej strony.
- Po usmażeniu posyp pudrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














