Oto szybki i prosty pomysł na deser. Jeżeli tylko najdzie cię ochota na czekoladowe co nieco, skorzystaj z naszego przepisu. Ten deser jest puszysty i rozpływa się w ustach. Prawdziwe niebo w gębie.
składniki:
- 1 margaryna
- 2 niepełne szklanki cukru
- 4 jajka
- 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki ciemnego kakao
- 1/2 szklanki wrzątku
przyrządzanie:
1. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajka, aromat i dalej ucieramy masę mikserem.
2. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dokładnie wszystko miksujemy.
3. Gotową masę przelewamy do mniejszych naczyń żaroodpornych i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy około godziny.