Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów. Lekki, puszysty deser jest doskonałym pomysłem na błyskawiczną i widowiskową słodką przekąskę, która z pewnością podbije podniebienia gości i domowników.
składniki: 
- 3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
- 
3 łyżki miodu 
- 
6 łyżek mleka w proszku 
- 
Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g 
- 
Owoce świeże lub z syropu 
- 
Płatki migdałowe 
- 
Tarta czekolada 
przyrządzanie:
Pokruszyć pierniki na kawałeczki, serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach lub szklankach ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą. Gotowe! Smacznego!
Porada: Deser można nieco uprościć używając tradycyjnego serka homogenizowanego w ulubionym smaku zamiast serka z miodem i mlekiem w proszku.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














