Zostały wam zamrożone jagody? Zastanawiacie się, jak możecie je wykorzystać? A co powiecie na pyszne ciasto czekoladowo-jagodowe?
składniki:
2 i 1/2 szkl mąki tortowej, 3 jajka, 1 szkl oleju ,1 szkl mleka, 1 szkl cukru, cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 3 łyzki ciemnego kakao, 1/2 kg jagód
przyrządzanie:
1. Do jednej miski przesiewamy mąkę i kakao, dodajemy cukier, cukier waniliowy, proszek i sodę. Dokładnie mieszamy.
2. Do drugiej miski wlewamy mleko i olej, wbijamy jajka i roztrzepujemy.
3. Łączymy zawartość obu misek.
4. Wylewamy do natłuszczonej formy i wysypanej bułką tartą.
5. Na wierzch wysypujemy jagody i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stC na 40-45 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















