Quiche z boczkiem i porem na kruchym cieście czyli kuchnia francuska w naszym domu. Bardzo prosty przepis na smaczny obiad!

składniki: 
- 1 por
 
- 20 dkg boczku
 - 10 dkg dowolnej szynki
 - szklanka śmietany 18%
 - pół kostki dowolnego sera żółtego, twardego
 - 3 jajka
 - 1 łyżka oliwy
 
przyrządzanie:
- Ciasto kruche wykonaj według tego przepisu, tylko pomiń cukier w składnikach, a dodaj szczyptę soli. Przepis tutaj >>>>>>>>>>klik>>>>>>>
 - Kiedy ciasto będzie się piekło ty przejdź do następnego kroku.
 - Kroimy pora i wrzucamy na patelnię z oliwą, dolewamy nieco wody i dusimy 5 minut
 - Pokrojony boczek, uduszonego pora, śmietanę, starty ser, jajka wrzucamy do jednej miseczki i mieszamy
 - Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
 - Masę wylewamy na spód kruchego ciasta i wstawiamy do piekarnika na około 25 minutek
 - Masa powinna się zarumienić
 - Podajemy na ciepło z dowolną sałatką
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














