Super deser, prosty i szybki w wykonaniu.
 
 
składniki: 
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru
- pół litra kefiru
- 3 szklanki mąki
- 2 płaskie łyżki sody oczyszczonej
- olej
przyrządzanie:
- Jajka zmiksuj z cukrem, dodaj kefir i wymieszaj. Do masy dosyp tyle mąki połączonej z sodą oczyszczoną, by ciasto było gęste.
- Rozgrzej na patelni sporo oleju, kładź łyżką racuchy i smaż je z obu stron.
- Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














