Ciekawa wersja na deser- racuchy z marchewką.

składniki: 
- 2 szklanki mąki
- jajko
- szklanka kefiru
- 3 marchewki
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- suszona kolendra
przyrządzanie:
- Wymieszaj razem mikserem: mąkę, jajko, kefir, sól, pieprz i kolendrę.
- Marchewki obierz, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości i pokrój w krążki.
- Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj i dodaj wraz z marchewką dom ciasta, wymieszaj, ale już nie mikserem.
- Na patelni rozgrzej olej, nałóż porcje ciasta i smaż racuchy na złoto.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














