Masz ochotę na odrobinę włoskiego luksusu? Oto nasz pomysł na obiad w śródziemnomorskim klimacie. Pyszne risotto z krewetkami i szparagami.
składniki:
- - 6 zielonych szparag
- - mrożone krewetki
- - opakowanie ryżu do risotto
- - 150 ml śmietanki
- - czosnek
- - cebula
- - sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Kroimy cebulę i szklimy ją na patelni.
2. Dodajemy ryż i 100 ml wody. Całość gotujemy.
3. Na drugiej patelni na czosnku podsmażamy krewetki,
4. Kiedy ryż zmięknie, dodajemy szparagi. Gotujemy i dolewamy śmietankę.
5. Przyprawiamy. Dodajemy krewetki.
6. Posypujemy startym parmezanem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















