Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Rodzinnie, pysznie, z pomysłem… zaplanuj wyjątkowy piknik na Dzień Ojca!

Pamięć bywa zawodna, a upływający czas szybko zaciera ostrość widzenia faktów, dat i liczb. Najłatwiej przypominamy sobie emocje, które towarzyszyły ważnym chwilom. Zadbaj, by wspomnienia Twoich bliskich były pełne smaków i zapachów, przywołujących atmosferę rodzinnego ciepła i beztroski. Zbliżający się Dzień Ojca to doskonała okazja, żeby zaplanować wspólne świętowanie w sposób wyjątkowo… smaczny.

Czerwcowa aura zachęca do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Bogactwo sezonowych owoców i pierwszych warzyw kusi ze straganów i sklepowych półek. Wybór sposobu smacznego spędzenia rodzinnego święta może być tylko jeden – piknik z grillem w roli głównej! W menu doskonale doprawione mięso, lekka sałatka i koniecznie coś dla największych łasuchów – ciasto, pachnące domem i truskawkami.

Soczyste mięso
Podstawą kulinarnego sukcesu będą produkty najwyższej jakości i odpowiedni podział obowiązków. Z doprawieniem mięsa do grillowania, karkówki czy drobiowych szaszłyków, doskonale poradzi sobie nawet sześciolatek, z niewielką pomocą mamy. Gotowe marynaty Soczyste mięso pozwolą szybko przygotować aromatyczne dania o wyrazistym i bogatym smaku. Marynata Ostra z dodatkiem chili i czosnku przypadnie do gustu amatorom pikantnych szaszłyków. Łagodna z pietruszką i cebulką nada filetom z kurczaka niezwykłej delikatności, zaś marynata Tradycyjna – z nutką papryki i czosnku, podkreśli walory smakowe zarówno czerwonego jak i drobiowego mięsa.

Beskidzka… sałatka!
Gdy karkówka zacznie skwierczeć na ruszcie, będzie to najlepszy moment, by na stole pojawiła się lekka sałatka z chrupiących warzyw. Walory smakowe sałaty masłowej lub rzymskiej, połączonej z rukolą czy roszponką doskonale podkreśli sos na bazie oleju rzepakowego wysokiej jakości. Sięgając po Beskidzki i ulubione przyprawy – czarny pieprz, sól morską i koperek, nawet mała dziewczynka przygotuje dla swojego taty wyjątkową, zdrową przekąskę.

Truskawkowe serce
Ciasto na deser to sprawa honorowa. Nikt inny nie przygotuje go lepiej niż mama, koniecznie z pomocą maluchów. Puszysty biszkopt, przełożony lekkim kremem z margaryną Bielską lub Palmą z Murzynkiem ZT Bielmar będzie najlepszym prezentem dla taty, pod warunkiem, że wierzch wypieku ozdobi wielkie serce, ułożone ze świeżych truskawek!

Czy trzeba coś więcej, by Dzień Ojca udał się wyjątkowo? Stół pachnący własnoręcznie przygotowanym jedzeniem, uśmiechnięte buzie i ciepłe słowa życzeń prosto z serca sprawią, że nawet po latach, wspomnienia rodzinnego świętowania pozostaną żywe.