Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

,, Rodzynkowiec ” – pyszne i proste ciasto

Rodzynkowiec. Jeśli lubicie rodzynki to ciasto jest dla Was wskazane! 

składniki:
8 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody 2 pełne szklanki mleka 2 budynie o smaku nutelli- do dostania w każdym większym markecie pół szklanki cukru kostka masła pół kilo rodzynek 2 kieliszki alkoholu według uznania tabliczka czekolady 100 g masła  

przyrządzanie:

Zaczniemy od przygotowania biszkopta. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddziel od żółtek. Oba składniki wrzuć do większych misek. Białka plus szczypta cukru powinnaś ubić na biały puch. Mąkę przesiej przez sito. Teraz przejdźmy do żółtek. Dodaj do nich cukier i zmiksuj na gładką masę. Powoli dodawaj mąkę, kakao, sodę. Przy końcu dodaj ubite białka. Całość delikatnie wymieszaj i upiecz w 180 stopniach około 40 minut. Po tym czasie biszkopt wystudź i przekrój dwie części.

Czas na krem czekoladowy i rodzynkowy.

Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź i odłóż w zimne miejsce- musi ostygnąć. Miękkie masełko zacznij ucierać mikserem i bardzo powolutku dodawaj porcję zimnego budyniu. Dodaj alkohol. Odstaw.

Teraz czas na druga masę.
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać rodzynki.

Teraz trochę pracy. Należy posmarować biszkopta kremem czekoladowym, nałożyć drugą część biszkopta i wylać masę rodzynkową. Ładnie wyrównać i odstawić na całą noc do stężenia.