Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Roladki duszone z zielonym farszem

Jako nadzienie możemy wykorzystać sos Pesto ze słoika, którym wystarczy rozsmarować na mięso. Potrawa ma takie zalety, że jest smaczna, tania i szybka w przygotowaniu. Polecam gorąco!!!

Składniki:

  • 800g mięsa z piersi kurczaka lub indyka
  • duży pęczek natki
  • kilka orzechów włoskich
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina lub bulionu z kostki
  • 1-2 łyżeczki zagęstnika do sosów

Przygotowanie:

Mięso płuczemy, usuwamy błony i żyłki. Rozbijamy na cienki płat. Nacieramy ziołami, oprószamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Natkę siekamy razem z orzechami i obranym czosnkiem. Ucieramy z 2-3 łyżkami oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.
Masą obkładamy płaty mięsa. Mięso ciasno zwijamy i związujemy nicią. Podsmażamy na łyżce rozgrzanego oleju. Następnie podlewamy winem lub bulionem i dusimy ok. 25 minut. Mięso wyjmujemy z sosu, kroimy w plastry. Sos mieszamy z zagęstnikiem i gotujemy. Całość podajemy z pieczonymi ziemniakami, ale niekoniecznie.