Propozycja na mięsne danie główne.

składniki:
- 4 plastry wołowiny
- 4 kawałki boczku
- 4 połówki ogórka konserwowego
- 4 kawałki papryki konserwowej
- musztarda
- olej
- pieprz, sól
przyrządzanie:
- Wołowinę rozbij na cienkie plastry, posyp solą oraz pieprzem i posmaruj musztardą.
- Na każdym plastrze ułóż boczek, ogórka i paprykę, a następnie zawiń w roladkę. Zepnij wykałaczkami.
- Roladki ułóż na sporej ilości rozgrzanego oleju i smaż pod przykryciem z każdej strony, aż mięso będzie miękkie- około 50 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














