Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Roladki z kurczaka ze szpinakiem – prosty przepis

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serkiem ricotta to pyszny, prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad. Wyglądają cudnie!    SpinachandFetaStuffedChickenBreasts

składniki:

KURCZAK

  • 600 g filetów z kurczaka (4 małe pojedyncze)
  • 2/3 szklanki bułki tartej
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy extra vergine

NADZIENIE

  • 100 g świeżego lub 150 g mrożonego szpinaku
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1/2 małego ząbka czosnku
  • po 30 g ricotty, mozzarelli i tartego parmezanu
  • 1 małe jajko

przyrządzanie:

  • Kurczaka rozbić na cienkie filety, doprawić solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem, odłożyć.
  • Świeży szpinak opłukać, osuszyć, włożyć do garnka lub na patelnię i mieszając podgrzewać aż zwiędnie. Odsączyć z wody jeśli taka się znajduje. Szpinak mrożony rozmrozić na sitku, odcisnąć.
  • Na deskę do krojenia lub do pojemnika rozdrabniacza włożyć czosnek i listki natki, posiekać, następnie dodać szpinak i znów drobno posiekać. Doprawić solą, pieprzem, dodać sery i wymieszać. Na koniec połączyć z jajkiem.
  • Na filetach położyć po ok. 2 łyżki nadzienia szpinakowego, rozsmarować je pozostawiając ok. 1,5 cm wolnego brzegu. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką.
  • Skropić sokiem z cytryny a następnie wysmarować oliwą i obtoczyć w mieszance bułki tartej i parmezanu. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni C i piec przez 30 minut.