Ciekawy przepis na zupę buraczaną.

składniki:
- 2 marchewki
- pietruszka
- 1/4 selera
- 3 buraki
- pół kg ziemniaków
- puszka fasoli czerwonej
- sok z cytryny lub szczypta kwasku cytrynowego
- majeranek
- porcja rosołowa
- śmietana 18%
- listek laurowy
- ziele angielskie
przyrządzanie:
- Na gotującą się wodę wrzuć porcję rosołową, listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj 20 minut.
- W międzyczasie zetrzyj warzywa na tarce jarzynowej. Wszystko wrzuć do gotującego się mięsa.
- Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je dopiero gdy buraki będą miękkie. Gotuj 15 minut.
- Na końcu dodaj pół paczki majeranku, oraz odcedzoną fasolę. Dopraw sola i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














