W końcu nadeszła prawdziwa zima! Pora na rozgrzewające potrawy. Jedną z nich jest zupa z dyni. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Jeżeli wolisz wersję ostrzejszą dodaj dużo imbiru i czosnku. Wersja łagodniejsza smakuje wszystkim - nawet dzieciom. SMACZNEGO
składniki:
- 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1/2 kg dyni
- 2 ziemniaki pokrojone w kostkę
- 1-2 marchewki pokrojone w kostkę
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1-2 łyżki curry
- sól, pieprz, imbir
- płatki migdałowe do posypania
przyrządzanie:
- Cebulę i czosnek zeszklić
- Wszystko razem gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie
- Zmiksować
uwagi:
podawać z podprażonymi płatkami migdałowymi
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














