Znakomity przepis na małą przekąskę, ruloniki z szynki. Bardzo dobrze smakują gdy są lekko upieczone na grilu.
Składniki:
- 300 g szynki konserwowej
- 15 szparagów konserwowych
- 6 jajek
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Szparagi osączyć i przekroić na pół. Cebulę posiekać, osolić i odcisnąć. Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać i wymieszać z majonezem i cebulą, doprawić solą i pieprzem.
Szynkę pokroić na cienkie plasterki. Każdy kawałek posmarować masą jajeczną, ułożyć połówki szparagów, ciasno zwinąć i przebić wykałaczką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













