składniki:
- 300 g sałaty
- garść rukoli
- 80 g orzechów włoskich
- 4 łyżki octu jabłkowego
- sól, pieprz
- łyżka musztardy i miody
- 5 łyżek oleju słonecznikowego
- 4 panierowane camemberty
- dodatki na ozdobę
przyrządzanie:
- Sałatę i rukolę umyć. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki.
- Ocet wymieszać z solą, pieprzem, musztardą i miodem. Dodać 2 łyżki oleju. 30 g orzechów posiekać, dodać do sosu.
- resztę oleju rozgrzać na teflonowej patelni. na tłuszcz włożyć camemberty, usmażyć na złoto-brązowy kolor.
- Sałatę wymieszać z rukolą i grubo pokrojonymi orzechami, wyłożyć na talerze, skropić sosem miodowo- musztardowym. Na środku każdej porcji położyć po jednym smażonym camembercie, każdy ser udekorować.