składniki:
- 300 g sałaty
- garść rukoli
- 80 g orzechów włoskich
- 4 łyżki octu jabłkowego
- sól, pieprz
- łyżka musztardy i miody
- 5 łyżek oleju słonecznikowego
- 4 panierowane camemberty
- dodatki na ozdobę
przyrządzanie:
- Sałatę i rukolę umyć. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki.
- Ocet wymieszać z solą, pieprzem, musztardą i miodem. Dodać 2 łyżki oleju. 30 g orzechów posiekać, dodać do sosu.
- resztę oleju rozgrzać na teflonowej patelni. na tłuszcz włożyć camemberty, usmażyć na złoto-brązowy kolor.
- Sałatę wymieszać z rukolą i grubo pokrojonymi orzechami, wyłożyć na talerze, skropić sosem miodowo- musztardowym. Na środku każdej porcji położyć po jednym smażonym camembercie, każdy ser udekorować.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















