Sałatka z dodatkiem chrupiących grzanek czosnkowych

składniki:
- 2 roladki sera koziego
- kilka plastrów szynki parmeńskiej
- 2 kromki chleba tostowego
- oliwa
- pieprz
- łyżka masła
- 200 g liści różnych sałat
- pół łyżeczki musztardy
- sól
- 2 łyżki octu malinowego
- 3 łyżeczki oleju z orzechów włoskich
- 2 łyżki posiekanych ziół
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Roladki sera owinąć plastrami szynki i spiąć wykałaczkami. Roladki usmażyć na oleju aż szynka się zrumieni.
- Chleb tostowy pokroić w małą kostkę. Usmażyć na rumiano z czosnkiem.
- Liście sałaty umyć i osączyć. Musztardę wymieszać z octem i olejem. Dodać do sosu zioła.
- Sałatę wymieszać z sosem i wyłożyć na talerz. Dodać roladki i posypać grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














