Tradycyjna sałatka jarzynowa, bez której nie można sobie wyobrazić imprezy.

składniki:
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 3 jajka
- 1/2 selera
- 2 jabłka
- groszek konserwowy
- 4 ogórki kiszone
- 3 ziemniaki
- pół pora
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Marchewki, pietruszki, seler, jajka, ziemniaki w mundurkach ugotuj i odstaw do ostygnięcia. Można ugotować warzywa przy okazji przygotowywania bulionu do innych potraw.
- Wszystko pokrój w drobną kostkę. Posiekaj także bardzo drobno kawałek białej części pora.
- Ogórki kiszone obierz ze skórki, pokrój drobno i dodaj do reszty warzyw. Groszek konserwowy odcedź na sicie i także wsyp do sałatki.
- Całość dopraw solą i pieprzem, oraz wymieszaj z majonezem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














