Zazieleniło się w warzywniakach. Na talerzach możemy serwować dania zdrowsze i bardziej kolorowe. To dobrze, bo nasze ciało będzie bardziej zadowolone. Dzisiaj przepis na banalnie prosta sałatkę z sezonowych produktów. W upały apetyt nie dopisuje, ale przekonaj się, że wystarczy wrzucić do miseczki kilka kolorów i obiad z głowy. Zapraszamy na sałatkę o wdzięcznej nazwie LATO. Idealnej na lato i nie tylko.
składniki:
- 1 świeży ogórek
- 12 rzodkiewek
- opakowanie ulubionej sałaty
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 marchewka
- 4 łyżki zupy z botwinki lub koncentratu z barszczu czerwonego
- sól
- pieprz
- koperek
- dodatkowo: wędzona makrela i serek śmietankowy
przyrządzanie:
- wszystkie warzywa umyj i pokrój w cienkie słupki lub w ulubiony sposób
- wrzuć do miski
- jajka ugotuj pokrój w ćwiartki
- serek śmietanowy połącz z botwinką lub koncentratem
- dodaj rybę
- dopraw solą i pieprzem
- podawaj wszystko w swój ulubiony sposób np. serek jako dip do warzyw