Do przygotowania w zasadzie przez cały rok. Prawdziwa ozdoba stołu, z którą poradzi sobie każdy.
liczba porcji: 4
składniki:
puszka czerwonej fasoli,
puszka kukurydzy,
duża czerwona cebula,
czerwona papryka,
3 korniszony,
3 pomidory,
kilka kropel sosu tabasco,
łyżka oliwy z oliwek,
pół łyżki octu winnego,
bazylia, oregano, łyżka ketchupu, sól, pieprz do smaku.
przyrządzanie:
Odsączyć fasolę i kukurydzę. Cebulę, paprykę i korniszony pokroić w drobną kostkę. Połączyć te składniki ze sobą. Przygotować sos z tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół. Wymieszać z sałatką. Wstawić do lodówki. W tym czasie pomidory pokroić na cząstki – 8-ki lub 16-tki. Ułożyć w wieniec na obrzeżu półmiska. Lekko posolić. Na środek półmiska nałożyć przygotowaną sałatkę.
uwagi:
Można serwować jako przystawkę z dodatkiem białego pieczywa.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













