Lekka sałatka, szybka w wykonaniu.

składniki:
- 3 młode ziemniaki
- pół sałaty lodowej
- 2 garści zielonych oliwek
- puszka tuńczyka
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Myjemy i osuszamy liście sałaty i rwiemy na niewielkie kawałki. Na jej liściach układamy pokrojone na cztery części ziemniaki i odsączonego z oleju tuńczyka.
- Następnie posypujemy sałatę oliwkami, na wierzch układamy jajka pokrojone w półksiężyce.
- Na koniec doprawiamy sola i pieprzem oraz polewamy oliwą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














