Bardzo pożywna sałatka z papryką i jajkiem.

składniki: 
- papryka czerwona, żółta i zielona
- 3 łyżki oliwy
- ząbek czosnku
- czerwona cebula
- 2 łyżki octu
- sól, pieprz
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 8 czarnych oliwek
- pół łyżki kaparów
- pietruszka
przyrządzanie:
- Papryki oczyścić, pokroić w paski, dusić na 1 łyżce oliwy ok. 4 minut. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Ocet wymieszać z czosnkiem i cebulą, doprawić solą i pieprzem, dodać resztę oliwy. Winegret wymieszać z papryką.
- Jaja obrać, pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w krążki. Kapary grubo posiekać. 3 gałązki pietruszki umyć, osuszyć.
- Kilka listków zostawić, resztę posiekać, razem z pokrojonymi składnikami dodać do papryki. Sałatkę dokładnie wymieszać, ozdobić listkami pietruszki.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














