Ciekawa propozycja na sałatkę.

składniki:
- 5 pomidorów
- 250 g mozzarelli
- 100 g roszponki
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 150 ml oliwy z oliwek
- 3-4 łyżki octu winnego z wina czerwonego
przyrządzanie:
- Przygotuj sos francuski. Musztardę wymieszaj z oliwą i octem winnym, tak aby powstał gęsty, lejący się sos.
- Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry, następnie układaj je na przemian.
- Skrop oliwą z oliwek. Możesz podać z roszponką i bagietką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














