Buraczki na ciepło- idealne do dania głównego.

składniki: 
- 3 buraki
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- cukier
- łyżka octu cytrynowego
przyrządzanie:
- Buraki ugotuj w mundurkach na parze lub upiecz do miękkości. Wystudź.
- Obierz je ze skórek i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Na patelni rozgrzej masło. Wyłóż buraczki i przesmażaj chwilkę, dopraw solą , pieprzem, cukrem oraz octem cytrynowym.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














