
Prosta, ale smaczna sałatka idealna jako dodatek do większości dań obiadowych
czas: 10 minut
liczba porcji: 6
składniki:
1 nieduża kapusta pekińska
puszka kukurydzy
mały por
trzy łyzki majonezu
trzy łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
przyrządzanie:
Kapustę umyć, usunąć uszkodzone liście. Posztkować. Kukurydze odsączyć, pora drobno posiekać. Składniki wymieszać. Z majonezu, jogurtu, soku cytyrnowego, soli i pieprzu zrobić sos i wymieszać go z sałatką. Dodać posiekaną natkę.Schłodzić w lodówce.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













