
Delikanta i bardzo egzotyczna sałatka z Indii gasząca "ogień" po tamtejszych pikantnych potrawach
przepis z kuchni: indyjskiej
czas: 20 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 ogórek
puszka kukurydzy
1 dymka
1 łyżka tartego imbiru
1 łyżka pasty czosnkowej
1 łaska łyżeczka łagodnejj curry
100 ml jogutru naturalnego
sól, pieprz
przyrządzanie:
Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać odsączona kukurydzę, posiekaną cebulkę i tarty imbir oraz curry i pastę czosnkową. Wymieszać z jogurtem naturalnym i doprawić do samku sola i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













