Sałatka z gruszką w połączeniu z serem pleśniowym do tego owoc granatu. Całość polana olejem lnianym plus sok z cytryny. Moc zdrowia w jednej miseczce!
składniki:
- 1 opakowanie roszponki
- 2 dojrzałe gruszki
- 1 owoc granatu
- 2 łyżki orzechów włoskich
- opakowanie serka z niebieską pleśnią
- 2 łyżki oleju lnianego
- sok z połowy cytryny
przyrządzanie:
- Umytą i osuszoną roszponkę przełóż do miski.
- Gruszkę obierz, pokrój w kostkę, owoc granatu przekrój delikatnie na cztery części, usuń białe błonki i wyjmij nasiona. Całość dodaj do roszponki.
- Sałatkę posyp kawałkami sera pleśniowego oraz orzechami.
- Skrop sokiem z cytryny i polej olejem lnianym.
- Sałatkę możesz podać z grzanką.
uwagi:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















