Sałatka z gruszką w połączeniu z serem pleśniowym do tego owoc granatu. Całość polana olejem lnianym plus sok z cytryny. Moc zdrowia w jednej miseczce!
składniki:
- 1 opakowanie roszponki
- 2 dojrzałe gruszki
- 1 owoc granatu
- 2 łyżki orzechów włoskich
- opakowanie serka z niebieską pleśnią
- 2 łyżki oleju lnianego
- sok z połowy cytryny
przyrządzanie:
- Umytą i osuszoną roszponkę przełóż do miski.
- Gruszkę obierz, pokrój w kostkę, owoc granatu przekrój delikatnie na cztery części, usuń białe błonki i wyjmij nasiona. Całość dodaj do roszponki.
- Sałatkę posyp kawałkami sera pleśniowego oraz orzechami.
- Skrop sokiem z cytryny i polej olejem lnianym.
- Sałatkę możesz podać z grzanką.
uwagi: