Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Tortilla drobiowa

Tortilla drobiowa

Przekąska z sezamem

Przekąska z sezamem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Deser z musli

Deser z musli

Kulki z sera mascarpone

Kulki z sera mascarpone

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

Bananowe muffiny

Bananowe muffiny

Koktajl bananowy z kakao

Koktajl bananowy z kakao

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Sałatka z rukolą, awokado, orzechami włoskimi oraz jogurtem cytrynowym

Sałatka z banalnych składników, a jednak smakuje bosko! 

składniki:

  • rukola
  • pomidorki koktajlowe
  • awokado
  • orzechy włoskie
  • jogurt naturalny
  • pieprz cytrynowy - 1 łyżeczka
  • sok z  cytryny - 2 łyżki
  • pomarańcza

przyrządzanie:

  • Zieleninę myjemy i osuszamy.
  • Awokado kroimy w kostkę
  • Pomidorki wkładamy do wrzątku na około 5 minut. Po tym czasie przecinamy na połówki.
  • Orzechy prażymy na suchej patelni.
  • Pomarańczę obieramy i kroimy w małe paski.
  • Jogurt łączymy z sokiem z cytryny i pieprzem cytrynowym.
  • Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i polewamy jogurtem.