Ciekawa sałatka, warta spróbowania.

składniki:
- kalafior
- pęczek rzodkiewek
- szczypiorek
- sól, pieprz
- 3 łyżki majonezu
przyrządzanie:
- Kalafior namocz na 10 minut w osolonej wodzie, następnie osusz i podziel na różyczki.
- Połowę rzodkiewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a resztę pokrój w plasterki.
- W misce wymieszaj kalafior, startą rzodkiewkę, posiekany szczypiorek. Dodaj majonez i dopraw solą i pieprzem.
- Pozostałą rzodkiewką udekoruj sałatkę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














