Propozycja na danie główne o słodkim aromacie.

składniki:
- 300 g kotletów schabowych
- suszone śliwki
- suszone morele
- rozmaryn
- pieprz, sól
przyrządzanie:
- Kotlety schabowe natrzyj ziołami i przypraw. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
- Suszone owoce namocz w wodzie, by zmiękły.
- Mięso i owoce układaj warstwami w naczyniu żaroodpornym tak, by pierwszą i ostatnią warstwą były owoce.
- Piecz mięso w przykrytym naczyniu przez godzinę w temperaturze 200 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














