Ser tofu w chrupiącej, złocistej panierce z płatków kukurydzianych. Spróbuj choć raz, nawet jeśli nie jesteś weganinem czy wegetarianinem!

składniki:
- 300 g tofu
- 1 jajko
- mąka do obtoczenia
- szklanka płatków kukurydzianych
przyrządzanie:
- Tofu odcisnąć z nadmiaru wody.
- Płatki skruszyć
- Jajko rozbełtać, dodać soli i pieprzu, szczyptę imbiru
- Tofu pokroić w grubą kostkę, panierować w mące i roztrzepanym jajku
- Następnie obtoczyć w bułce tartej i pokruszonych płatkach kukurydzianych
- Usmażyć na gorącym oleju.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














