Sernik bez glutenu to samo zdrowie i wybawienia dla wszystkich tych, którzy glutenu spożywać nie mogą. Koniecznie sprawdźcie ten przepis!
składniki:
szklanka zmielonych na pył orzechów jakich lubisz
2 pokaźne łyżki masła orzechowego
łyżka soku z cytryny
MASA
4 łyżki masła orzechowego
4 łyżki mleka bezglutenowego w proszku
2 łyżki płatków owsianych
pół kilo sera białego zmielonego
2 małe kubeczki jogurtu greckiego
4 jaja
przyrządzanie:
Orzechy powinny być zmielone na pył, dodaj do nich masło orzechowe, wkrop cytrynę i dokładnie wymieszaj. Przełóż tak zrobioną pulpę na dno tortownicy, wyrównaj brzegi i wstaw do lodówki na przynajmniej 20 minutek.
Wszystkie pozostałe składniki umieścić w dużej misce i zacznij miksować na drobnych obrotach, aż do uzyskania gładkiej masy. Drobne grudki będą widoczne, ale to nie problem. Jeśli lubisz dodaj teraz trochę miodu. Tak powstałą masę przełóż na zwarty już spód i piecz przez 30 minut w 160 stopniach. Po tym czasie ubierz ją dowolnymi owocami i ciesz się smakiem! Jest pyszna!