Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Sernik bez pieczenia z białą czekoladą

Kolejny świetny przepis na domowy sernik: tym razem bez pieczenia i z dodatkiem białej czekolady. Niebo w gębie. Sprawdźcie sami!

Close up photograph of a small strawberry cheesecake

składniki:
250 g tłustego twarogu małe opakowanie serka mascarpone - 250 gram śmietana kremówka 30% - 1 mały kubek ok.200 gram czekolada biała - 300 gram - 3 tabliczki migdały do posypania - ok. 50 gram białe ciasteczka zbożowe - 250 gram esencja waniliowa - 2 łyżeczki masło - łyżka

przyrządzanie:

  1. Masło rozpuszczamy, do pojemnika od blendera wrzucamy ciasteczka i masło kruszymy na drobne kawałki do uzyskania jednolitej masy.
  2. Spód tortownicy wyścielamy pergaminem, dodajemy masę ciasteczkową, rozkładamy ją równo w tortownicy, dociskamy ją do spodu tortownicy, aby przylegała idealnie na całej powierzchni, wkładamy do lodówki na 30 minut ( na czas przygotowania masy serowej)
    3. Twaróg mielimy.
    4. Do małego garnuszka wlewamy śmietankę, oraz dodajemy czekoladę podzieloną na kostki, aby szybciej nam rozpuściła się. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, nie zagotowujemy. Do gorącej rozpuszczonej czekolady dodajemy zmielony twaróg cały czas mieszając, podgrzewamy razem ok. 3 minuty. Po zdjęciu z ognia miksujemy blenderem masę serową, aby konsystencja masy była gładka. Studzimy.
    5. Do masy serowej dodajemy serek mascarpone, esencję waniliową i za pomocą blendera ponownie mieszamy i wygładzamy masę.
    6. Masę serową przenosimy do tortownicy i równomiernie rozkładamy na masę ciasteczkową.
    7. Wkładamy do lodówki na min. 3 h.