Szybka, prosta i niesamowicie smakowita przekąska - rodem z Meksyku! Dziś przedstawiamy wersję wege z pieczarkami i kukurydzą z puszki. Mniam!
składniki:
- 1 łyżka masła
- 25 dag startego sera cheddar
- 10 dag pokrojonych w plasterki pieczarek
- pół czewonej cebuli (pociętej w piórka)
- 4 duże placki tortilla
- puszka kukurydzy
przyrządzanie:
Roztop masło na patelni, a następnie podsmaż pieczarki. Smaż do czasu, aż zmiękną. Dopraw solą do smaku.
Rozłóż ser na tortilli i posyp pieczarkami, kukurydzą, cebulą i ponownie posyp serem. Całość przykryj drugą tortillą.
Wlej na patelnię łyżkę oliwy. Podgrzej ją i włóż przygotowaną tortillę i smaż każdą ze stron przez około minutę, aż tortilla zbrązowieje. Przełóż na deskę do krojenia i potnij na trójkąciki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















