Szybka, prosta i niesamowicie smakowita przekąska - rodem z Meksyku! Dziś przedstawiamy wersję wege z pieczarkami i kukurydzą z puszki. Mniam!
składniki:
- 1 łyżka masła
- 25 dag startego sera cheddar
- 10 dag pokrojonych w plasterki pieczarek
- pół czewonej cebuli (pociętej w piórka)
- 4 duże placki tortilla
- puszka kukurydzy
przyrządzanie:
Roztop masło na patelni, a następnie podsmaż pieczarki. Smaż do czasu, aż zmiękną. Dopraw solą do smaku.
Rozłóż ser na tortilli i posyp pieczarkami, kukurydzą, cebulą i ponownie posyp serem. Całość przykryj drugą tortillą.
Wlej na patelnię łyżkę oliwy. Podgrzej ją i włóż przygotowaną tortillę i smaż każdą ze stron przez około minutę, aż tortilla zbrązowieje. Przełóż na deskę do krojenia i potnij na trójkąciki.