Zdrowy pomysł na rybę, a ściślej mówiąc śledzia w cieście naleśnikowym. Lubcie ryby?

składniki:
- 4 filety ze świeżych śledzi
- 1 jajko
- 4 łyżki mąki
- 1/4 szklanki mleka
- szczypta proszku do pieczenia
- sól, pieprz
- olej do smażenia
przyrządzanie:
- Umyte i osuszone śledzie posyp solą, pieprzem.
- Z jajka, mąki, mleka, soli i proszku do pieczenia zrób gęste ciasto naleśnikowe.
- Olej wlej na patelnię, dobrze rozgrzej.
- Filety zanurzaj w cieście i smaż na wrzącym oleju, na złoty kolor.
- Po usmażeniu smaż na papierowym ręczniku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














