Pyszne, szybkie, idealne na imprezę! Ślimaki z ciasta francuskiego z dodatkiem bekonu.
składniki:
- 1op ciasta francuskiego
- 120g sera żółtego
- ok 12 plastrów bekonu
- keczup pikantny
przyrządzanie:
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki ok 15 min wcześniej, aby się ogrzało. Piekarnik nagrzać do 180st C. Ciasto rozwinąć dłuższym bokiem do siebie, całe posmarować keczupem. Rozłożyć szynkę, na niej ser- zostawiając ok 3cm wolnego miejsca od góry. Zrolować dość ciasno od dołu do góry (wzdłuż dłuższego boku). Powstały wałek kroić na plastry grubości ok 1cm układać bokiem w dość dużych odstępach (zdj poniżej) na papierze do pieczenia (ja zawsze wykorzystuję ten, w który zawinięte jest ciasto). Piec 20 min.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem