Ciasto francuskie idealnie sprawdza się w sytuacji awaryjnej. Oto przepis na zawijańce ze szpinakiem.

składniki:
2 płaty ciasta francuskiego
2 paczki mrożonego szpinaku ( 900 g )
100 g sera gorgonzola
4 ząbki czosnku
0,5 świeżo startej gałki muszkatołowej
150 g łuskanego słonecznika
0,5 łyżeczki maggi
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
sól morska
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














