Pyszny deser, który można przygotować dosłownie w kilka minut.

składniki:
- 1 banan
- 2 łyżki masła
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1/2 pomarańczy
- 1 łyżka płatków migdałów
- cukier puder
przyrządzanie:
Połowę pomarańczy pokroić w kawałki, a z drugiej połówki wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masełko, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Posypać cukrem pudrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














