Deser ten nie należy do najmniej kalorycznych, ale czasem każdy z nas może pozwolić sobie na małe odstępstwo od diety, prawda? Smażone banany w towarzystwie likieru pomarańczowego i miodu skradną wasze podniebienia. Nasze już skradły!
składniki:
- 4 banany
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki likieru pomarańczowego
- olejek waniliowy
- 4 torebki cukru waniliowego
przyrządzanie:
Banany obrać, przekroić wzdłuż na połowę, skropić olejkiem waniliowym. Na talerz wysypać cukier waniliowy i obtoczyć w nim połówki bananów.
Na patelni rozgrzać masło i kolejno smażyć banany po 2 minuty z każdej strony. Podczas smażenia patelnię przykryć pokrywką.
Następnie polać banany likierem pomarańczowym i ułożyć na półmisku, polewając miodem. Podawać na gorąco, z gałką lodów waniliowych.