Świeży śledź w pysznej, bardzo chrupkiej panierce z sera żółtego i bułki tartej. Idealny jako podwieczorek. Lekki i sycący posiłek!

składniki:
- około 0,5 kg świeżego śledzia
- 1 jajko,
- garść startego startego sera
- mąka
- bułka tarta
przyrządzanie:
- Rybki wypatroszyć jeśli jest taka konieczność, dokładnie umyć i osuszyć
- Nie kroić, niech zostaną w całości
- Następnie je pieprzymy, solimy, obtaczamy w mące, zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej wymieszanej ze startym serem.
- Rybki obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Nie zaszkodzi nieco mocniej je przyrumienić, bo wtedy będą bardziej chrupiące.skórka będzie perfekcyjnie chrupka!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














