Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Sałatka z brokułami z dodatkiem jajka

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Orzeszki z ciecierzycy

Orzeszki z ciecierzycy

Gruszka z pieca

Gruszka z pieca

Marchewkowe muffinki

Marchewkowe muffinki

Łosoś z makaronem i warzywami

Łosoś z makaronem i warzywami

Mus twarożkowo- galaretkowy

Mus twarożkowo- galaretkowy

Kurczak z granatem i winogronami

Kurczak z granatem i winogronami

Soczysta zapiekanka z kurczaka i pora

Soczysta zapiekanka z kurczaka i pora. 

składniki:

  • 2 pory
  • podwójna pierś z kurczaka (może być pierś z indyka)
  • cytryna – skórka i 3 łyżki soku
  • cebula
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/3 kostki rosołowej (rozpuszczona w 1/2 szklanki wody)
  • 150-200 ml śmietanki 30%
  • 50 g szynki w plasterkach (ja użyłam polędwicy sopockiej)
  • czubata łyżeczka musztardy
  • garstka żółtego sera (jeśli mamy plasterki to około 2)
  • 1 łyżka mąki
  • kilka płatów makaronu lasagne (u mnie wyszło 6)
  • ciasto francuskie
  • żółtko
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

przyrządzanie:

>