Sorbet z marakui na cieplejsze dni. Przyjemnie orzeźwia. Tylko 3 składniki.

składniki:
- 10 owoców marakui
- niepełna szklanka cukru
- 1,5 szklanki wody
przyrządzanie:
- Wszystkie marakuje, sparz
- Przetnij na pół, wydrąż miąższ z owoców i umieść w miseczce.
- Z wody i cukru ugotuj syrop.
- Miąższ zmiksuj z zimnym syropem, włóż do zamrażalnika.
- Od czasu do czasu zamarzającą masę zmiksuj.
- Sorbet nałóż do pucharków, udekoruj według upodobań
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














