Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Krem brokułowy z gorgonzolą

Krem brokułowy z gorgonzolą

Przelicznik kuchenny: 1 łyżka

Przelicznik kuchenny: 1 łyżka

Zupa pomidorowa w wersji chińskiej

Zupa pomidorowa w wersji chińskiej

Sok z jabłek i pokrzywy

Sok z jabłek i pokrzywy

Jak przechowywać śliwki, aby były jak najdłużej świeże?

Jak przechowywać śliwki, aby były jak najdłużej świeże?

Czym się różni kefir od maślanki?

Czym się różni kefir od maślanki?

+10 przepisów na dania ze ŚLIWKAMI!

+10 przepisów na dania ze ŚLIWKAMI!

Kalafior w cieście winnym

Kalafior w cieście winnym

Przelicznik kuchenny: 1 łyżeczka

Przelicznik kuchenny: 1 łyżeczka

Orzech włoski- 6 ciekawostek, które cię zaskoczą!

Orzech włoski- 6 ciekawostek, które cię zaskoczą!

Makaron z truskawkami- tanie danie dla rodziny

Makaron z truskawkami- tanie danie dla rodziny

Domowy kisiel pomarańczowy- bez chemii, naturalny smak!

Domowy kisiel pomarańczowy- bez chemii, naturalny smak!

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

Lody truskawkowe- łatwy przepis

Lody truskawkowe- łatwy przepis

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

Sos boloński- klasyczny przepis

Klasyczny przepis na sos boloński do makaronu. Wersja podstawowa z zachowaniem tradycji kuchni włoskiej.   

składniki:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 małe marchewka
  • 180 g boczku
  • 500 g mielonego mięsa, najlepiej wołowo-wieprzowego
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 6 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka gorącego rosołu
  • 1 puszka passaty pomidorowej lub pomidorów w puszce
  • Przyprawy: sól, czarny pieprz, pół łyżeczki suszonego oregano

przyrządzanie:

SPRAWDŹ WYKONANIE>>>>>>>