Ciekawa przekąska, która idealnie sprawdzi się na imprezie.

składniki:
- 5 dag utartego chrzanu
- 15 dag dżemu z borówek
- 3 łyżki czerwonego wina
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka cukru
- sól
- 8 jajek
przyrządzanie:
- Chrzan wymieszaj z dżemem borówkowym, dodaj wino, sok z cytryny, cukier, przypraw solą, wymieszaj.
- Pozostaw na dwie godziny w lodówce.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój na połówki, delikatnie posól.
- Podawaj udekorowane sosem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














