
Aromatyczny i delikatny w smaku zimny sos świetnie komponuje się z surowymi warzywami, rybami czy owocami morza
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
200 g gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka tartego korzenia imbiru
otarta skórka z cytryny
sól, pieprz
przyrządzanie:
Jogurt, tarty imbir i skókę otartą z wyszorowanej i sparzonej wcześniej cytryny wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













