Do naleśników, pączków, deserów, ciast. Sos czekoladowy z kakao to sprawdzony przepis naszych babć na tanie i smacznie okraszenie słodkości. Sprawdźcie sami!
składniki:
- 15 g kakao
- 100 g cukru
- 100 ml wody
przyrządzanie:
- Kakao mieszamy z wodą i podgrzewamy.
- Gdy kakao się rozpuści i zacznie bulgotać, wsypujemy cukier. Ponownie mieszamy do ponownego rozpuszczenia się cukru i podgrzewamy go jeszcze chwilę.
- Jeśli będziemy dłużej podgrzewać uzyskamy gęstszy sos.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















