Sos idealny do zapiekanek, ale również jako dip do chipsów czy frytek.
składniki:
-
śmietana do zup 1 op
-
ser żółty 15 dag
-
czosnek 2- 3 ząbki
-
sól
-
pieprz
przyrządzanie:
Do rondla wbijamy jajko i roztrzepujemy. Nastepnie dodajemy śmietanę, i czosnek. Kiedy śmietana z jajkiem się zagotują dodajemy starty ser Kiedy ser się roztopi dodajemy resztę przypraw do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















