Jak zrobić sos czosnkowy z miodem i koperkiem? Idealny do grzanek, mięsa, ryb, ziemniaków, a nawet sałatek. Uniwersalny, prosty, tani. Oto i on!

składniki:
- 1/3 szklanki majonezu
- opakowanie jogurtu naturalnego
- 4-5 ząbków czosnku
- 4 łyżki posiekanego koperku
- sól (do smaku)
- biały pieprz (do smaku)
- łyżeczka miodu
przyrządzanie:
Składniki łączymy ze sobą, następnie mieszamy i sos wkładamy na minimum godzinę do lodówki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














